Alla inlägg den 10 september 2008

Av Sjöström - 10 september 2008 15:56

Idag fick vi beslut från kommunen om att vi får kompostera själva. Det innebär att kommunen bara hämtar brännbara sopor hos oss fram över, vilket i sin tur innebär något lägre taxa. Och förstås att vi lägger vårt komposterade matavfall i rabatterna, utan energikrävande transporter. Det känns bra.


Vi har haft en "varmkompost" sedan förra sommaren. Eftersom vi ville flytta den med oss från vårt temporära boende fick vi göra ett ganska långt uppehåll för att sedan kunna ta ut kompost och inte avfall vid flytten. Sedan vi flyttade in in nya huset har vi komposterat allt och det funkar bra. Komposten lyckades galant svälja den jätte batch avfall som blev resultatet av vår tinade frys.


Nu var vi alltså redo att anmäla till kommunen. Det kostar en slant (610 kr) att få anmälan behandlad, så man ska inte gärna lägga ner projektet igen för snabbt. Vet inte exakt hur mycket lägre sophämtningstaxan blir, men det är nog inget som man tjänar in på studs.


Just nu använder vi vår Greenline Master som kompostbehållare. Den funkar hyfsat, men locket som är tänkt att vika upp bara halva är lite byngligt. Ska man slippa flugor etc så måste man täcka avfallet varje gång och det kommer man inte åt med halvt lock.


Vår plan är att gå över till en platsmurad kompost av leca-block. Men vi har lite andra projekt som ska ros i hamn innan dess, så det lär dröja en stund innan det blir gjort.

Av Sjöström - 10 september 2008 10:49

Igår var larmkillen här och fixade och trixade. Nu har vi lite bättre koll på systemet, och dessutom dokumentationen. Vi har haft lite problem att en branddetektor löst när vi öppnat ugnen. Det blir ganska jobbigt när hela larmet då går igång och tjuter, den ljudnivån är inte att leka med. Blir det för besvärande får vi väl koppla ur den detektorn, det finns fler inte alltför långt bort.


Elektrikerna kommer på onsdag nästa vecka. Det är lite pill och lite don kvar inne. Om vi har tömt förrådet så att det går att jobba där inne gör de den delen också. Isf blir det bara badrummet uppe kvar. Där är allt förberett så det handlar om att koppla in allt när ytskikten är klara. Och dit har vi en bit kvar.


Av Sjöström - 10 september 2008 10:44

Nu kan vi inte ens ta vanligt vatten ur kylens dispenser. Det smakar avslagen kolsyra det också. Electrolux har vid det här laget förbrukat allt förtroende. Även om en kompis i branschen sade att själva kyl. och frysskåpen är det bästa på marknaden.


Ovido - Quiz & Flashcards