Alla inlägg den 6 september 2008

Av Sjöström - 6 september 2008 22:27

På lördagskvällen börjar plötsligt temperaturen stiga i frysen. Under tiden från ca 21.00 till 21.30 stiger tempen från inställda -18 grader till -14 grader. Under denna tid har vi varken tagit is eller något annat ut frysen. När vi öppnade för att se om det var något problem var det islager och frost överallt i frysen (Fast det ska vara frost free). Och det hängde en halvtinad isbit i utmatningsluckan. Som alltså inte var stängd.


Skitbra. Verkligen! Det blir liksom bara bättre och bättre ju mer de "reparerar"...

Av Sjöström - 6 september 2008 13:00

När vi kom hem efter fördelsedagsfirande igår kväll (födelsedagarna i släkten verkar sammanfalla med Electrolux besök ;-) fick vi testa ismaskinen. Tyvärr kan man väl inte ens säga att vi blev förvånade, vi har slutat förvänta oss att det ska blir bra.


Men att de lämnar ismaskinen i sämre skick än när de påbörjade sina reparationer känns väldigt dåligt. Nu kommer det ingen is. Den fastnar nämligen i "ut-slussen" eftersom den inte öppnar ordentligt. Däremot rinner det ut vatten, plask ner på golvet.


Vår analys är att eftersom den varken öppnar eller stänger, det hänger alltså en isklump i öppningen, så tinar den så sakteliga och när man trycker på den yttre delen så rinner smältvattnet ut.


Testade att ta bort klumpen några gånger, men samma sak hände igen, hela tiden. För att försäkra oss att problemet inte bara var att isen tinat när de låtit den stå en halvtimme i rumstemperatur, så tömde vi hela lådan och under natten har ny is producerats. Men på morgonen bär sig ismaskinen åt på precis samma vis.


Och kolsyran då? Tja, när det hade gått några timmar så provade vi. Elins omdöme var en ganska träffsäker beskrivning: "Det smakar som om det har stått några dagar." En liten antydan till kolsyra med andra ord. Med en helt ny kolsyrepatron...





Ovido - Quiz & Flashcards