Alla inlägg under augusti 2007

Av Sjöström - 9 augusti 2007 21:00

Ikväll har jag jobbat lite själv igen. Den gamla förrådsgrunden ska förlängas med 2 meter så att vi får ett större förråd och bredare carport. Jag har sågat av kanten och borrat in armeringsjärn i den gamla plattan för att så mycket som möjligt få den gamla och den nya delen att hänga ihop. Det lär säkert spricka nånstans ändå men nåt ska det väl hjälpa hoppas jag.


Jag tackar svärfar för lånet av 12mm coromantborr. Den 20 år gamla AEG borrmaskinen klarade sig trots allt bättre än jag hade befarat men jag kan säga att jag längtade efter en riktig Hilti många gånger ;-)


Byggkillarna är klara med armeringen också så nu kan elektrikerna komma och göra sitt.

Av Sjöström - 8 augusti 2007 15:52

Förrådet har lite mer innan det är klart. Vi vill gjuta båda samtidigt så här måste det göras en hel del de närmaste dagarna. Den gråa slangen är sugledningen till dammsugaren, det gula skyddsrör för signalledningsröret. Mycket mera rör ska in här för både nätverk och el.

Av Sjöström - 8 augusti 2007 15:49

Så här ser det ut just nu. Golvväme i massor, sugslang+signalledning till dammsugare, luftledning och vattenledningar till kaminen, varmt och kallt vatten, diverse avlopp osv...

Av Sjöström - 7 augusti 2007 23:02

Nu händer det verkligen grejer i bygget igen. Gött! Idag har rörkillarna lagt klart golvärmen och fixat lite andra saker som var kvar att göra. Systemet är provtryckt och håller helt tätt. För deras del är det klart att gjuta.


Sen har jag själv tagit på mig arbetskläderna och dragit in ledningar för centraldammsugaren. Vi ska ha centralenheten ute i förrådet så jag har dragit en isolerad ledning ut dit. Först tänkte vi dra allt för dammsugaren i bjälklaget men när vi bestämde att ha centralenheten ute så var vi ändå tvungna att lägga sugledning i betongen och då var det lika bra att lägga allt där på en gång.


Sen på kvällen har jag och Babbis dragit ut linor för alla väggar. Både ytterväggar och innerväggar för att se så att alla rör mm kommer upp på rätt plats. Lite småjusteringar fick vi faktiskt göra för att vara helt nöjda.


Kvar att göra innan gjutning är nu armering och vissa eldragningar.

Vi höll på så länge att jag inte hann ta nån bild på alltihopa men det kommer.



Av Sjöström - 6 augusti 2007 12:03

Sådärja. Då var semestern slut och därmed är det fritt fram för solen att lysa och locka alla oss kontorsråttor att gå hem tidigare från jobbet. Dagens väderrapport säger i stort sett sol över hela landet och över 25 grader på flera ställen. Jag tror att det blir att ta fram grillen ikväll.


Även vad gäller bygget så är semestern slut så grundarbetet är igång så smått igen. Närmast i pipen är slutförande av rörarbetet. Sen kommer elrör och armering innan det är dags att gjuta.

Ovido - Quiz & Flashcards