Alla inlägg den 13 augusti 2007

Av Sjöström - 13 augusti 2007 10:40


Jag såg ett avsnitt av "söderläge" på Tv igår kväll. I programmet snyggade de till en koloniträdgård genom att göra en rejäl pergola. Det jag fastnade för var att hortonomen i programmet tyckte att det skulle gå alldeles utmärkt att odla vin på en pergola ute i södra Sverige. Vin behöver tydligen inte alls stå inne i ett växthus som många gör. Det viktiga var bara att de får mycket sol och hyfsat med värme.


Jag blev supertänd på att odla vin i vår pergola på sydsidan. Det vore ju jätteläckert att ha druvklasarna hängande runt omkring sig under ett lummigt tak på sin uteplats.


Programmets hemsida:

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=65478&a=880060&lid=puff_880069&lpos=extra_0

Av Sjöström - 13 augusti 2007 10:28

Det har blivit så att förrådet har blivit min egen lott att hantera. Byggarna tar det stora med huset men jag gör en del av det mindre med förråd och växthuset. Igår la jag ut kantelementen till grunden på förrådet för att underlätta för rörkillarna att få sina grejer på rätt plats. För de större grejerna använder killarna såklart laser för att väga av allt till rätt höjd. Jag som inte riktigt har de resurserna får ta till mer standardmässiga hjälpmedel som vattenpass, kratta, spade, hammare och spik. Lite improvisation blir det under arbetets gång men jag tror att det kommer att funka bra.

Ovido - Quiz & Flashcards