Alla inlägg den 24 augusti 2007

Av Sjöström - 24 augusti 2007 22:52

Det är lite speciellt med takstolar. Även om vi hade K-ritningar på hela huset så görs alltid en speciell beräkning och ritning för takstolarna. Och det är väl bra för det är rätt många olika krafter att ta hänsyn till och det ska ju gärna hålla även när det stormar.


När vi fick första ritningen så såg det iofs bra ut vad gäller själva takstolarnas form men vår konstruktör var inte nöjd med upplägget av en stödbalk som behövdes pga att vi har en lite udda takstolsform. Takstolsfabriken lät rätt förvånade när vi inte direkt godkände konstruktionen men det var såklart inga problem att få det ändrat.


Vår egen konstruktör och takstolskonstruktören har nu kommit överens om hur det ska se ut istället och det verkar betydligt bättre. Balken fick en ny stolpe som bär upp på ett ställe till så den behöver inte vara alls så kraftig som innan.

Av Sjöström - 24 augusti 2007 22:49

Imorgon blir det murning i 180 knyck om vi får tro byggarna. Hela gänget ska komma och jobba-jobba-jobba... För att förbereda har killarna satt ut hörnblock och dörröppningar redan idag.


Anja är mera intresserad av att kolla att vi har vattnat ordentligt.


Är det förresten nån som kan gissa var elskåpet ska vara?

Av Sjöström - 24 augusti 2007 16:23

Idag har det kommit ännu mera mursten från Finja, närmare bestämt ytterligare 46 pallar. De verkar ligga på dryga halvtonnet styck.


I onsdags kom det först 50 pallar murblock och sedan 16+28 pallar bruk och block och annat. Det är _väldigt_ mycket, det är helst klart.


Den nygjutna plattan har fått lite vatten även om det inte är sol idag. Det är ändå varmt och det känns som den torkar lite väl fort annars. 

Ovido - Quiz & Flashcards