Alla inlägg under juni 2007

Av Sjöström - 19 juni 2007 15:20

Igår och idag har vi (dvs Calle alias grävmaskinen) grävt upp flera hål vid de gamla plintarna och pumpat bort det vatten som låg där. Det fortsatte rinna ett tag ur makadamen men nu kommer inget mera och toppmassorna är redan betydligt torrare och känns helt stabila nu.

Av Sjöström - 19 juni 2007 12:38

På förmiddagen har kommunens mätingenjörer varit ute och stakat ut byggnaderna på vår tomt. Tyvärr är ju inte schaktbotten färdig så att vi kan fortsätta, men det är ändå bra att utsättningen är gjord. Då är det en sak mindre att tänka på framöver.


Av Sjöström - 18 juni 2007 17:25

Längs kanterna av tomten har vi kvar mycket av planteringarna som vi
började med ett år innan branden. I förgrunden syns vanlig isop, röd solhatt och stäppsalvia. Bakom det står bl.a fjärilsbuskar och weigela "Alexandra". Här känner vi oss hemma.

Av Sjöström - 17 juni 2007 16:36

Framåt ganska sen eftermiddag idag, när Martin höll på att lägga ut massorna i rätt höjd där plattan ska vara, upptäckte vi att marken gungade. Det visar sig att det står massor med vatten i marken en bit ner. Den gamla dräneringen var bara ett skämt!


Efter att ha provgrävt på några ställen inser vi att det är problem lite överallt. Bara att avbryta arbetet, kontakta KA och inse att vi har ett problem att lösa. Egon som är KA kommer ut imorgon och tittar, men han verkar ha klart för sig hur problemet ska åtgärdas. Det återstår att se hur lång fördröjning det här innebär. Vattnet måste bort innan vi kan börja bygga ett hus där.


I sitt stilla sinne undrar man ju hur bra det var att ha ett hus där tidigare? Som det ser ut nu så skulle man kunna ta med sig badankan och ta sig ett dopp ;-)

Av Sjöström - 17 juni 2007 12:53

Vi sparade tre balkar från den gamla grunden för att förstärka kanten mellan uteplatsen och slänten. Tidigare vek sig plattorna i kanten när man gick på dem men nu ska det inte vara något problem längre. Planen är att sätta den yttersta plattraden i lite betong ovanpå balken. Det lär hålla betydligt bättre. Balkarna väger uppemot ett ton så man flyttar inte på dem i första taget.

Av Sjöström - 16 juni 2007 12:43

Nu har vi tagit första spadtaget.  Det blev en rejäl tugga ur en hög jord som låg ivägen. Det är OTROLIGT skönt att vi till slut är igång på riktigt!!!


Märkligt nog sker byggstarten på dagen ett åt efter att rivningen av det gamla huset blev klar.

Av Sjöström - 16 juni 2007 12:26

Under förmiddagen har vi röjt undan och förberett för det riktiga schaktningsarbetet. Vi sparar så mycket som möjligt av de gamla plattorna. En del är väldigt förstörda av branden men många går att rädda.

Av Sjöström - 16 juni 2007 10:47

Strax före nio imorse såg vi lastbilen med grävmaskinen åka förbi fönstret i vår nuvarande bostad. Just nu plockar killarna upp marksten och lägger på pall för att sedan kunna börja schakta för nya  grunden.


Calle gjorde en grovutsättning med stolpar och linor igår eftermiddag. Huset ser pyttelitet ut! Men det gjorde ju den gamla grunden också. Man kan helt enkelt inte bedöma storleken på ett hus av att se hur stor grunden är. Ritningar är bättre :-)


Igår kväll kom materialet till grunden. Vi hade börjat misströsta när det fortfarande inte kommit nåt klockan tre, men vid femtiden kom första lasset. Sen fick vi svänga bort strax före sju och hämta lite varor som inte skulle tåla regn. Det var bara att ta en sväng på väg till kvällens kombinerade disputations- och 30-årsfest och slänga in lite saker i bilen.

Ovido - Quiz & Flashcards