Alla inlägg den 17 juni 2007

Av Sjöström - 17 juni 2007 16:36

Framåt ganska sen eftermiddag idag, när Martin höll på att lägga ut massorna i rätt höjd där plattan ska vara, upptäckte vi att marken gungade. Det visar sig att det står massor med vatten i marken en bit ner. Den gamla dräneringen var bara ett skämt!


Efter att ha provgrävt på några ställen inser vi att det är problem lite överallt. Bara att avbryta arbetet, kontakta KA och inse att vi har ett problem att lösa. Egon som är KA kommer ut imorgon och tittar, men han verkar ha klart för sig hur problemet ska åtgärdas. Det återstår att se hur lång fördröjning det här innebär. Vattnet måste bort innan vi kan börja bygga ett hus där.


I sitt stilla sinne undrar man ju hur bra det var att ha ett hus där tidigare? Som det ser ut nu så skulle man kunna ta med sig badankan och ta sig ett dopp ;-)

Av Sjöström - 17 juni 2007 12:53

Vi sparade tre balkar från den gamla grunden för att förstärka kanten mellan uteplatsen och slänten. Tidigare vek sig plattorna i kanten när man gick på dem men nu ska det inte vara något problem längre. Planen är att sätta den yttersta plattraden i lite betong ovanpå balken. Det lär hålla betydligt bättre. Balkarna väger uppemot ett ton så man flyttar inte på dem i första taget.

Ovido - Quiz & Flashcards