Alla inlägg den 16 juni 2007

Av Sjöström - 16 juni 2007 12:43

Nu har vi tagit första spadtaget.  Det blev en rejäl tugga ur en hög jord som låg ivägen. Det är OTROLIGT skönt att vi till slut är igång på riktigt!!!


Märkligt nog sker byggstarten på dagen ett åt efter att rivningen av det gamla huset blev klar.

Av Sjöström - 16 juni 2007 12:26

Under förmiddagen har vi röjt undan och förberett för det riktiga schaktningsarbetet. Vi sparar så mycket som möjligt av de gamla plattorna. En del är väldigt förstörda av branden men många går att rädda.

Av Sjöström - 16 juni 2007 10:47

Strax före nio imorse såg vi lastbilen med grävmaskinen åka förbi fönstret i vår nuvarande bostad. Just nu plockar killarna upp marksten och lägger på pall för att sedan kunna börja schakta för nya  grunden.


Calle gjorde en grovutsättning med stolpar och linor igår eftermiddag. Huset ser pyttelitet ut! Men det gjorde ju den gamla grunden också. Man kan helt enkelt inte bedöma storleken på ett hus av att se hur stor grunden är. Ritningar är bättre :-)


Igår kväll kom materialet till grunden. Vi hade börjat misströsta när det fortfarande inte kommit nåt klockan tre, men vid femtiden kom första lasset. Sen fick vi svänga bort strax före sju och hämta lite varor som inte skulle tåla regn. Det var bara att ta en sväng på väg till kvällens kombinerade disputations- och 30-årsfest och slänga in lite saker i bilen.

Ovido - Quiz & Flashcards