Alla inlägg den 10 juni 2008

Av Sjöström - 10 juni 2008 09:00

I natt kom de båda bänkskivorna i bardelen på plats i köket. Vi har beställt massiva ekskivor från ett snickeri i Småland efter tips från våra vänner. Skivorna är limmade med helstav och efter massor av olja och idogt slipande är de babymjuka och superfina.


Vilket lyft!


Men inget är enkelt. Den som läst bloggen tidigare minns kanske att Calle monterade bardelen med karmskruv i väggen? Vi trodde nog att vi hade nyttjat dem färdigt, men vi fick oväntat nytta av dem igen. Och av den stora garagedomkraften. (Som också lyft trappan när golvet skulle färdigställas i allrummet och skulle in under kanten. Man vet aldrig vad en domkraft kan vara bra till ;-)


Vi hade sedan tidigare upptäckt att det som var så pefekt vinkelrätt och rakt när vi gjorde klart inte linjerade med diskbänken. Lite gick att justera, men det var fortfarande 5 mm skillnad på 620 mm diskbänk.


För att få ekipaget beståande av två 80 cm-köksskåp och en massa MDF att röra på sig (satt med dubbelhäftande tejp i golvet) krävdes rejäla doningar. Men efter rätt mycket meckande, mätande och testande så var allt på rätt plats. Vi återkommer med bild när vi hinner. Nu har vi nog snart hittat både laddare och kabel för överföring av bilder ;-)

Ovido - Quiz & Flashcards