Alla inlägg den 6 maj 2008

Av Sjöström - 6 maj 2008 09:38

Flytt av telefonen var beställd till igår. Det funkade inte. Men Telia ville inte låta oss felanmäla förrän idag. Man måste vänta, även när man är övertygad om att det är fel.


Det tog ganska lång tid efter branden att få Telia att fatta att det är nåt fel. Typ att anläggningen hade brunnit upp i ena sidan. Till sist ringde en tekniker som de skickat ut och undrade om vi verkligen skulle ha telefon på brandplatsen... Nej, det var ju just det. Men han fick vidta någon lite extraordinär åtgärd för att lösa problemet så att de kunde flytta vårt nummer till vår tillfälliga bostad. Jag tror att han rent fysiskt kopplade ur vår anslutning.


Alltså borde det finnas behov av en rent fysisk åtgärd även nu. Och när jag ringde imorse gick systemet med på att det är fel. Ska vara fixat den 9 maj.


Jag har ringt flera gånger innan när vi skulle flytta in och frågat om de inte behöver göra nåt. Men nix, det skulle bara vara att göra en vanlig flytt.


Nåja. Om några dagar är det säkert löst. Och vi har ju mobiltelefoner.


Och ännu så länge bredband på den gamla adressen. Ett mobilt bredband är införskaffat för att överleva den flera veckor långa flyttperioden. Märkligt att det ska ta så lång tid att flytta en bredbandskoppling två kvarter.


Av Sjöström - 6 maj 2008 09:34

Strax efter klockan sju imorse knackade sotaren på dörren. Anja tyckte att det var väldigt spännande. "Sotaren är alldeles svärt".


Sotaren placerade någon sorts spårrök i kaminen, så nu har vi sett att det ryker ur skorstenen på taket.


Han kollade alla skarvar och var en sväng uppe på taket och konstaterade att allt är OK. Papper på att skorstenen är godkänd kommer med posten. Men nu har vi alltså klartecken att elda. Spännande!


Sotning en gång om året, kom han fram till. På våren, efter eldningssäsongen.



Ovido - Quiz & Flashcards