Alla inlägg den 19 februari 2008

Av Sjöström - 19 februari 2008 20:57

Igår genomförde Lars från LC Klimatkontroll en undersökning av vårt nya hus med värmekamera. Det var inga problem att få upp värmen i huset med byggfläkten på halv effekt och två kupévärmare.


Rapporten från undersökningen kommer nästa vecka, men vi kan konstatera att det var bättre än vi vågat hoppas. Generellt är drevningen runt fönster en svag punkt och man hittar definitivt stålbalkarna i konstruktionen. Elektrikerna får godkänt, dosorna som går ut syns inte ens på bilderna!


Det syntes också tydligt att Calles idoga arbete med borra in drevning mellan takstol och yttervägg betalar sig. Det var inte helt klart ännu och det syns tydlig skillnad.


Vi hittade en kall zon mellan tvättstuga och WC/dusch nere, men det gick inte att reda ut vad det var. Vi får rota lite mer där och se om vi kan hitta nåt att åtgärda. Så fanns det också ett kallt område i undertaket under östra sidan på frontespisen (sydväggen)


Vår KA har varit ute idag och har då bland annat mätt fuktigheten i sydväggen. Det är lite för högt, så han skulle fundera vidare. Full rapport har jag inte hunnit få från Calle än, så jag vet inte så mycket.


I övrigt så det dags att sälja vår nuvarande bostad, så just nu går det en del tid att få ordning här och fixa klart sånt som kom av sig mitt i. Skönt att ha tidsplanen för försäljningen mer klart för sig iaf.

Ovido - Quiz & Flashcards