Alla inlägg den 6 februari 2008

Av Sjöström - 6 februari 2008 18:12

I veckan har vi bl.a jobbat med väggarna i badrummet. Det blir ett målat våtrumssystem och det är många moment. Slipa putsen, spackla, slipa. Förgrunda med våtrumslimmet utspätt med vatten. Sedan lim/grund, våtrumsväv, och lim igen; vått i vått. Det torkar snabbt så man får jobba våd för våd.


Vi har testat detta i vår nuvarande bostad och trivs med den betydligt varmare känsla som det ger jämfört med kakel. Kanske är ändå den främsta fördelen att man kan måla olika fält i olika färg och att man enkelt kan byta färg när man tröttnat. Det känns helt enkelt som om man kan ta ut svängarna lite mer eftersom man inte måste leva med det lika länge som kakel.


Tvättstugan är nu färdig för att sätta in acktank och ventagg. Det var mjukfog på stensockeln och färg på den som blev sista momentet. En liten sak, men det tar ändå sin tid. Och ffa hade det blivit mycket jobbigare att göra när sakerna står på plats.


På OV fixar Calle isoleringen som byggaren inte gjort tillräckligt noggrant. Byggkillarna sätter gips och det går med rasande fart, så nu har vi pratat med målaren och varskott om att vi kommer att behöva hjälp igen om halvannan vecka.



Ovido - Quiz & Flashcards