Alla inlägg under mars 2008

Av Sjöström - 12 mars 2008 22:12

Ikväll är det party! Anja har just deklarerat att hon är jättetrött. Det är fullt förståeligt med tanke på att klockan är äver tio. En riktig fest består av chips och ostbågar samt musik, dans och tofsar.


Tyvärr fäster inte tofsarna så bra i pappa Calles hår. Det är förvisso alldeles för långt för att vara hans frisyr, men alldeles för kort för att göra tofsar av. Således konstaterade vår dotter att det är bara flickorna som har tofsar. Så, som synes på bilderna så är både Marika och Anja dekorerade i håret. Att Anja är betydligt sötare än sin mamma är väl oomstritt, men kul hade vi allihop.


Musik och dans blev det mycket av. Vår dotter är en riktig rocktjej! Takida, Timbaland, Linkin Park och lite ABBA. Hopp och skutt och snurr och gos. En fantastiskt blandning.


Vi har bestämt att vi måste ha en mer publik fest också. Då är Anja säker på sin sak; tårta, saft och sugrör. Också musik och dans förstås! Någon som är intresserad?


Vi återkommer!

Av Sjöström - 12 mars 2008 21:45

En inte riktigt rättvis jämförelse. Men ändå...


Ovan syns vårt gamla hus, brinnande, från öster. Nedan syns det nya.


Det första på natten, det andra på dagen.



Av Sjöström - 12 mars 2008 21:30

Så här ser det ut hemma hos oss nu

http://w4.objektdata.se/mediapresentation/bildlista.aspx?template=bildlistaext&develop=&firmanr=24389&objGid=OBJ24389_886480985&dbSpace=47&id=886480985&groupName=&mediaGid=&site=wp


Mäklaren skickade en fotograf och vi har äntligen fått ordning i vår bostad. Vi tycker att vi har det riktigt bra!

Av Sjöström - 12 mars 2008 20:21

Nu sitter trappan där den ska! Calle har med hjälp av en snickare monterat trappan i vårt nya hus. Det blev superfint. Trappan kommer från Vitaby och vi är mycket nöjda med finishen. Och med vårt beslut att inte bygga in den!


Målaren är i full gång sedan i måndags. Han svär över byggarpojkarna som trots påpekande inte har lyckats fullt ut. Men med tre omgångar spackel så blir det ändå (ganska?) bra. Så skulle han ha gjort hemma hos sig själv.


Jag har målat trapphallen i måndagskväll och nu ser man att det faktiskt inte blir mörkt där. Calle har satt väggarna på kyl/frys/skafferi-delen och visst tar den ljus, men det kommer ändå in mycket dagsljus.


Dörren till förrådet är målad och nu även torr. Vi har haft ont i magen för att den provisoriska dörren har väckt våra grannar mer än en gång. Det har blåst förtvivlat mycket i Skåne i år...


Vår lilla pärla Anja lämnade sina nappar till HoppeHare-bebisarna i Skrylle i lördags och klarar sig nu utan. Hon har blivit en killer på datorspel (Kalle Kunskap) och är nu så stor så man knappt hinner med.


Och idag har mäklaren visat vår nuvarande bostad för andra gången. Det ser ut som om huset blir sålt och det vore skönt. Dessutom är det finfint att ha en så välstädad tillvaro när vi inte är på vårt dammiga bygge. Nu trivs vi riktigt bra i vår tillfälliga bostad :-)


Av Sjöström - 12 mars 2008 20:16

I söndagskväll hade jag skrivit ett lång och (iaf i mitt tycket ) trevligt inlägg till bloggen. När jag skulla spara det så skulle jag flytta muspekaren och Logitechs begåvade (NOT) programvara skickade inlägget rakt ut i cyberrymden... Små fiffiga (?) knappar på sidan av musen klickar snabbt och enkelt tillbaka till förra sidan och så är allt man skrivit borta. Tacka vet jag min älskade marble mouse (faktiskt från samma tillverkare men den spelar mig inga spratt!). Jag stängde av knapparna så att det inte ska hända igen, men orkade inte skriva om inlägget.


Jag berättade att Calle putsat för första gången i sitt liv och att stommen till förvaring/kyl och frys-plats var uppe med hjälp av pappa/svärfar Ulf. Att trappan skulle komma på onsdag och att Anja och jag varit på dockteater.


Av Sjöström - 2 mars 2008 19:55

Nu är byggentreprenaden klar. Vi ska förstås gå igenom allt en gång till, men hittills ser det ut som om allt som skulle göras är gjort. I fredags fick byggaren öppna det förhöjda vägglivet från insidan och kolla varför det läckte kalluft där. Som vi misstänkte var plasten inte lagd enligt ritningarna och dessutom var det inte drevat mellan takstol och murad vägg. Nu är det fixat och vi hoppas att vi minskat läckaget.


Från början trodde byggaren att de skulle vara klara och iväg långt innan målare osv skulle in, men som det har blivit så är ju huset nästan klart nu när de är klara med sitt.


Målaren kommer i veckan och gör klart övervåningen, trappan kommer nästa vecka och vi har för avsikt att börja montera kök samt kamin och skorsten snarast.


Det har varit segt ett tag, men nu borde det finnas förutsättningar för ett jättekliv framåt igen. Vår nuvarande bostad är till salu och annonserna är ute. Det här är med andra ord riktigt på riktigt nu!

Ovido - Quiz & Flashcards