Alla inlägg den 25 april 2009

Av Sjöström - 25 april 2009 23:05

För att förbättra jorden i planteringen tog vi en del av vår hushållskompost. Så här fint såg det ut när vi öppnade för att gräva fram ett par kärror. Vi har lagt i komposterbart hushållsavfall kontinuerligt sedan förra sommaren. Det är riktigt häftig vad effektiva maskarna och bakterierna är på att bryta ner.

Av Sjöström - 25 april 2009 21:00

Idag har vi fuskat lite och gjort annat. Vi hade egentligen bestämt att innan förrådet är helt klart så gör vi inget annat.


Men det veckra vädret gjorde att det kliade så väldigt i de gröna fingarna och grävarnerven. Det vore så roligt att plantera nåt fint vid entrédörren, en rabatt rakt i norr som bara får sol lite förmiddagen och sena kvällar. Vi läste på lite om surjordsväxter och begav oss sedan till plantskolan (efter att ha lämnat Anja hos mormor och morfar; hon älskar planstskolan men inte när vi ägnar oss åt växtbeskrivningarna...). Fastnade för en lagerhägg (Etna) som stomme och köpte några gräs, ormbunkar och en funkia. Hemma hade vi sedan massor av plantor som också skulle ner.


Storfryle som vi fått av en kompis, ormbunkar som vi hämtat vid stugan i Flen, hasselört som stått på tillväxt här hemma samt Pieris Japonica som inte trivs där den stått. Och så tog vi lite skuggröna också.


Det tar en dag att genomföra ett projekt av den här kalibern. Man ska bestämma, handla, gräva bort bärlager och grus, fylla med jord, placera ut växter, plantera, vattna, röja undan. Men så roligt det är att se resultatet!



Ovido - Quiz & Flashcards