Alla inlägg den 6 juli 2008

Av Sjöström - 6 juli 2008 22:21

Imorgon bitti, kl 7!, kommer en kille som troligen ska fixa våra "hårdgjorda" ytor. Han var här och kollade i fredags, så nu har vi räknat och funderat. Han kan isf sätta igång omedelbart, och det känns alldeles fantastiskt. Tänk att kunna börja använda utemiljön som det är tänkt och att få plintarna satta till carport och pergola. Vi håller tummarna för att det går i lås.


En stund senare kommer Electrolux för att ta sig an kyl och frys. Nu har kylen, som hittills tillhandahållit kallt vatten om än utan kolsyra, börjat bara tvärvägra när vi vill ta vatten. Känns som ett program som hängt sig. Inga knappare funkar, inget händer. Känns det bra? Knappast. Hittills så är det bara reklamen som imponerar. Verkligheten talar hittills direkt motsatt språk...

Av Sjöström - 6 juli 2008 14:15

Nu har solfångarna varit igång en vecka. Vi har på den tiden fått 242 kWh värme in i acktanken. Mycket mer än vi kan göra av med, men vi duschar och mår gott av att det är solvärme i vattnet :-)


En solig eftermiddag ser det ut som på bilden i vår tvättstuga - drygt 90 grader i vätskan på väg in och över 80 grader i tanken. En eftermiddag med växlande molnighet ger inte fullt så mycket men det räcker gott och väl till ändå.


Av Sjöström - 6 juli 2008 10:54

Läste just i gårdagens Sydsvenskan:


"Under två veckor, från den 16 juni till den 4 juli, föll 150 millimeter regn, vilket är dubbelt så mycket regn som normalt för hela juli månad."


Det var just den 16 juni som vi började bygga vårt nya hus. Sällsynt dålig tajming får man nog säga. Och det märkte vi ju, men det var intressant att se det svart på vitt.

Ovido - Quiz & Flashcards