Alla inlägg den 31 januari 2008

Av Sjöström - 31 januari 2008 21:47

Sista fogningen av golvet blev kvällspasset igår. Fogbruket tog slut innan allt var klart och det tog flera veckor att få fram en säck till. Vi kör med Ardex MG som är en specialfog för natursten. Fixet är också från Ardex, betecknigen X32. Detta är också special för natursten. Missfärgar inte och så är det en snabbhärdande elastiskt fix som funkar bra även för stora plattor.


När nu detta är gjort kan vi fortsätta med massor av stort och smått på nedervåningen. Värme och ventaggregat ska t.ex in i tvättstugan.

Av Sjöström - 31 januari 2008 21:37

Ok. Jag erkänner att det känns rätt nördigt. Men flytspackel är faktiskt häftigt. Det är en riktigt skitig gucka som visserligen är flytande men ändå rätt tjock. Det har en otrolig förmåga att leta sig in i minst lilla hål. Är det inte tätat ordentligt så rinner det garanterat ut på fel ställe. Se till att ha en tub latexfog beredd för att akut-täta. Varenda en som använt flytspackel kan berätta nån historia om hur det har runnit in till grannen, ner i bjälklaget eller något annat spännande...


Jag har gjutit på en klack runt inkommande rör i tvättstugan. (Krävs för öka vattensäkerheten - risken att det läcker genom rörgenomföringerna minskar när det inte kan stå vatten kring rören.) Trots att jag hade tätat och format noga så började det efter ett tag rinna utaför formen. Flytspacklet hade letat sig bakom en av stenplattorna och runnit förbi formtätningen den vägen.


Av Sjöström - 31 januari 2008 21:35

En sak till att bocka av:


* Elektrikerna har dargit klart rör och dosor på övervåningen. Färdigt för att sätta gips på ytterväggar och tak samt sida sida två av innerväggarna.


* Det är är draget Cat6-nätverk till alla rum. Det ska räcka till det mesta.



Ovido - Quiz & Flashcards