Alla inlägg under augusti 2008

Av Sjöström - 10 augusti 2008 20:18

Vår dotter Anja hjälper gärna till med det mesta! I fredags så ville hon absolut testa "paddan". Hon fattade precis hur man ska göra.


Senare på kvällen lade Calle klart stengången in till altandörren och igår gjorde han en stadig kant av marksten och betong. Så nu kommer vi "torrskodda" ut genom två dörrar. En kvar.


Under gårdagen hjälpte Anja till att köra sten och annat. Tålamodet är långt ifrån oändligt, men det är kul när vi kan jobba tillsammans.


Det har totalt sett blivit en hel massa finlir gjort. T.ex så har vi nu sjösten långs huset och mellan gången och parkeringsytan. Snyggt!



Av Sjöström - 6 augusti 2008 23:37

Igår kom vi hem från ett par dagars minisemester. Det var skönt att ta det lugnt utan att behöva titta på på allt som ska fixas men jag (Calle) blev löjligt snabbt rastlös istället och ville komma vidare med byggprojekten. Dubbelt alltså men visst - det behövdes vila.  


Fullständigt negativt blev det iallafall fall när vi kom hem. Jag gick in först och kommenterade snabbt " det luktar inte hallon här precis" – jag tänkte att vi glömt att ta ut soporna men så väl var det inte.  Lite längre in insåg vi att frysen pep för fullt och att lukten kom därifrån. Troligen var dörren inte riktigt stängd – de nya Electroluxgrejerna är betydligt sämre än de gamla på den punkten. Allt såg ok ut på ytan men det var +17 istället för -18 i frysen.


Eftersom vi inte har någon affär i byn så hade vi rätt mycket råvaror i frysen. Flera kilo fisk, räkor, kött, köttfärs, kycklingfilé, grönsaker, bröd osv…  Vätskan från frysvarorna hade givetvis läckt ut på golvet. Det var syraskador på stengolvet och helt uppblött i innerväggskivorna.  Nu har vi en tom frys efter flera timmar av saneringsarbete. Det stinker inte som innan men det luktar långt ifrån perfekt.


Marika skriver lösöreslista igen. Vi är proffs på att skriva lösöreslistor nu men fan vad kass att vara proffs på en sån sak. 


Varmkomposten fick ta emot ett rejält lass med grejer igårkväll. Jag var lite orolig för hur det skulle gå men det verkar inte vara några problem. Jag blandade in det nya materialet med det gamla och täckte över ordentligt med gammal kompost och med nytt strömaterial. Ett dygn senare luktar det fortfarande inget annat än jord i komposten. Alltid något att glädjas över, eller vad ska man säga?    


Ovido - Quiz & Flashcards