Alla inlägg den 19 september 2007

Av Sjöström - 19 september 2007 21:47

Idag anlände en rejäl last takstolar från Takstolsfabriken i Sjöbo. Den nedre halvan kom på plats under förmiddagen och framåt lunch så hade också den 11 m långa limträbalken lyfts på plats i stålstolparna. Nu börjar man kunna se hur huset kommer att se ut, även om det saknas några meter på toppen. Byggaren vill bräda nedre delen av taket först så att det blir stabilare innan vi monterar överdelen.


Med kranbilen lyfte vi också in en hel  del material på plats för att slippa bära. Golvspån och takgips bl.a En pall med drygt ett ton gips var för mycket för bobcat'en, den tippade. Problemet löstes under överinseende av en rutinerad kranbilsförare. Han kommenderade helt enkelt upp grabbarna bak på bobcat'en som burkslavar.


Häftigast idag är att huset blev mycket större inuti. Vi har tyckt att det känns så litet och undrat hur vi ska få plats. Detta trots att vi har ritningar med möblerna inritade. Men när man nu upplever rummet med tak så känns det inte längre så litet. Man luras när det inte finns fasta referenser.


Calle har varit uppe på ovanvåningen och beundrat utsikten. Marika och Anja ser fram emot att också får göra det. Så länge får vi titta på bilderna Calle tog.


Tänk att vårt hus snart har tack också. Vi kan inte vänta på att få flytta hem.


Ovido - Quiz & Flashcards