Alla inlägg den 7 september 2007

Av Sjöström - 7 september 2007 22:40

Det tog i princip hela kvällen men nu är alla solfångargrejerna inne under tak. Vi fick röja rejält i garaget för att få in hela leveransen. Men faktum är att allt fick plats och att det gick att ställa in gräsklippare mm igen efteråt. Lite städat på köpet alltså.


I leveransen ingår allt som har med solfångarna att göra förutom ackumulatortanken. Det är 5 solfångarenheter (Viessman Vitosol 100), monteringskit, kulvert, 3 dunkar Tyfocor, pump, reglerutrustning mm. Det ska bli mycket spännande att få allt det här på plats.

Av Sjöström - 7 september 2007 19:25

Nu har vi fått material igen. Den här gången motsvarande fyra pallplatser solfångarmaterial. Fem stora solpaneler och en ryslig massa tillbehör. Så nu ska vi se om vi kan baxa in allt i garaget så att de är skyddade tills de kan komma på plats på taket.


Innan dess behöver vi få takstolarna på plats, och innan takstolarna måste det bärande stålet på plats. Stålet kommer på tisdag. Takstolarna veckan därpå.


Vi fick också besked om att vi har beviljats solfångarbidrag på 7.500 kr häromdagen. Ansökningarna handläggs av Länsstyrelsen.

Ovido - Quiz & Flashcards