Alla inlägg under juli 2007

Av Sjöström - 4 juli 2007 18:00

Så här såg det ut efter en hel natts regn på grundbotten. Det hade helt klart varit bättre med uppehåll men det här klarar sig bra trots allt. Marken är blöt men ändå stabil och de stora vattenmängderna rinner efterhand av åt sidorna. När detta hade torkat någon dag senare var det stenhårt :-)



Av Sjöström - 2 juli 2007 13:51

Nu har vi beställt fönster. Det blir H-fönster med bärande konstruktion i aluminium. Leverans blir först i oktober (11 v levtid), men efter samtal med vår KA har vi kommit fram till att det går att lösa ändå. Vi putsar först och sätter fönster sen, så tappar vi inte så mycket tid. Det är ändå så som vår byggare helst vill göra.


Det känns oerhört skönt att både takstolar och fönster är beställda nu. Det är verkligen de två stora fördröjningspotentialerna.

Av Sjöström - 2 juli 2007 12:30

Nu har Egon, vår KA, varit ute och tittat på schaktbotten och godkänt den. Den har klarat regnet i natt bra och det känns väldigt skönt. Det ska komma mer regn i veckan, men det är bara att hoppas att den håller för det också.


Grönt ljus att fortsätta med grundläggningen alltså :-)

Av Sjöström - 2 juli 2007 11:51

Igår blev schaktbotten klar! Nu har det regnat igen inatt, så det återstår att se om den är så stabil som vi önskade. Ska ta en sväng dit och kolla snart.


Ovido - Quiz & Flashcards