Alla inlägg den 6 juli 2007

Av Sjöström - 6 juli 2007 15:23

Nu trillar beställningarna in ser det ut som men det ligger Dj**** mycket arbete bakom var och en av dem. Och vill man ha grejer i augusti/september så får man beställa nu, senast.


Efter mycket vånda har vi bestämt oss för att ta värmesystemet från Nordic Värmesystem i Luleå. Deras stora styrka är att de har kunskap och förståelse för hela systemet inklusive solvärme, vedkamin och ventilation. Prismässigt är deras lösning jämförbar med de andra vi har tittat på. Men ingen annan har visat så tydligt hur en lösning som fungerar hela vägen ut ska vara designad.


Grunden i systemet är som tidigare:

- Solvärme för tappvatten och värmetillskott ffa vår och höst

- Vattenmantlad vedkamin (palazetti /ecofire)

- Ackumulatortank

        - binder ihop värmeproducenter och förbrukare

        - jämnar ut värmebehovet över dygnet

        - möjliggör enkel inkoppling av ytterligare värmekällor framöver


En förutsättning för att detta ska räcka till är att huset är hyfsat välisolerat. Vi har också räknat in att vi vill ha en kamin för att myselda i vilket fall och då är extrakostnaden för att få in värmen i vattentanken det som är renodlad kostnad för värmesystemet.

   

Jag kan säga att det är några stycken som inte riktigt förstår varför vi gör det här och som inte riktigt tror på att det kommer att fungera. Jag tror däremot att det här kommer att fungera utmärkt - och det är ett flexibelt system så det finns alla möjligheter att göra justeringar framöver. Jag kan lova att vi återkommer i ämnet :-)


Ovido - Quiz & Flashcards