Alla inlägg den 17 mars 2010

Av Sjöström - 17 mars 2010 12:10

 

Vi har just tagit emot avslag på en reklamation av vår ytterdörr från Dooria. Deras skäl för avslag är att garantitiden gått ut.


Dörren är inköpt i dec 2007, men eftersom den då var försenad hade vi redan hunnit sätta i en annan tillfällig dörr som fick sitta i medan det fortfarande var mycket byggtrafik in och ut ur huset. Den dörr det nu gäller stod därför i sitt originalemballage inomhus, skyddad för väder och vind, tills den monterades i juni 2008.


När den nu släpper färgen, har rostfläckar på de rostfria beslagen och sprickor i listen runt fönstret så ska det tydligen vara helt OK. Det tycker inte jag.


I själva verket är det samma låga kvalitet som Älvsbyhus (som ju inte är kända för högsta kvalitet) hade på sina fönster i vårt gamla nedbrunna hus. Efter två år och nåppgon månad så hade de släppt så mycket färg att det målaren som tittade på tyckte att det var bedrövligt dåligt. Nya fönster ska hålla längre.


Nya dörrar också kan man tycka. 


Vi får nu kolla vad den lagstadgade treåriga reklamationstiden innebär för oss. Jag har mailat kommunens konsumentvägledare. 


Men det känns befogat att utfärda en varning för Doorias fina ytterdörr Merit. Högt pris för undermålig kvalitet. Tyvärr så vet vi att flera i bekantskapskretsen nyligen köpt dörrar från just Dooria, så er önskar vi helt enkelt bättre lycka. Och var väldigt noga med att hålla koll på hur den beter sig de första två åren!


     

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards