Alla inlägg den 5 januari 2009

Av Sjöström - 5 januari 2009 22:49

Att skorstenen ska sotas är inget konstigt. Och att kaminen i sig också kan behöva en rengöring då och då hade jag tänkt på flera gånger. Idag blev det gjort och ja - det behövdes verkligen.


Ni som har en Palazetti-kamin - ta en liten flaskborste och borsta rent mellan vattenledningarna ovanför eldstaden. Vi hade väldigt tjocka lager på vissa ställen. Efter detta blev det en STOR skillnad på värmen från kaminen. Det blev mycket mera värme till vattnet och inte alls lika mycket till luften i rummet - precis som man vill ha det.


Gör detta - det är inte svårt!

Av Sjöström - 5 januari 2009 22:34

Ojojoj. Ibland tar det lång tid innan saker blir gjorda. Idag har influensan börjat släppa greppet om oss så framåt kvällen blev det lite mera aktivitet.


Fram till idag har vi kört shunten till golvvärmen manuellt och det går faktiskt förvånansvärt bra. Man får bra hjälp av att grundsulan och hela huset ackumulerar en massa värme så även inställningen inte varit helt optimal alla gånger så har det för det mesta varit jämn värme inne ändå. Men nu till slut har vi lyckats montera automatiken. Det kommer att ta ett tag innan den är fullt injusterad men nu ligger den iallafall inte bara och väntar i sin låda.


Automatiken är en "Automix 10" från Acaso. Jätte-enkel att installera så man kan undra varför jag väntade så länge med det. Se http://www.acaso.se/svensk/automix10.htm 




Ovido - Quiz & Flashcards