Alla inlägg under oktober 2007

Av Sjöström - 1 oktober 2007 00:34

Vi har varit sjuka nästan hela veckan så byggadministrationen hår gått på sparlåga. Idag har vi dock dragit igång lite igen och bland annat tagit upp köksdesignandet igen. Vi har gjort en design som till 90% är det vi vill ha redan förra sommaren - men sen är det att få till de där sista procenten så att det verkligen blir bra. Det kommer vara många slängda skisser innan vi är klara med det.


Kruxet är att det verkligen börjar brinna i knutarna vad det gäller placeringen av de stora grejerna. Om inte alltför många lång tid ska elektrikerna in och dra matningar till allting och om det inte är på rätt plats då så blir allt bara skit. Alltså: Se till och kryp in under skinnet på köksdesignen så att den känns stabil och bra ASAP.


Jag har jobbat med papper och penna och autocad för basskisserna. Men sen är det rätt bra att testa designen i nåt specialiserat köksdesignerprogram som har alla skåp mm definierade. IKEAs program körde vi ett tag tidigare men den nya versionen är så otroligt långsam att det blir helt omöjligt att köra den om man har ett lite större kök. Idag har jag provat Sentens köksdesigner som man kan ladda ner från Electrolux Home. Sentens är inte heller någon racer på min dator men iallafall uthärdligt. Dessvärre är det en massa konstigheter i gränssnittet/interaktionsmodellen som gör att jag lyckas göra fel hela tiden. Jag har t.ex roterat hela köksinredningen ett otal gångar istället för att rotera bara ett skåp.


Renderingen ovan är iallafall lite illustrativ så nån vits har det nog varit att stångas med programmet idag. Har ni tips på bra köksdesignprogram så tar jag mycket gärna emot det. Det skulle vara riktigt skönt att få jobba med nåt som funkar bättre än det jag har haft tillgång till hittills.

Ovido - Quiz & Flashcards